Lelkes csille

Lelkes csille

Tanmese

2024. május 08. - ~ D ~

Ötven fiatal elvonult egy kis szigetre, hogy saját társadalmat építsen magának. Szigorú hierarchiában és munkamegosztásban éltek éveken keresztül. Hogy megkülönböztessék, ki melyik osztályba tartozik, jelmezeket készítettek maguknak. A hierarchia a következő volt: Legalul voltak a szurikáták, felettük a páviánok, felettük a sakálok, felettük a keselyűk, legfelül pedig a rozmár. Aki nem volt hajlandó beöltözni, csupán egy alsóneműt hordhatott, emiatt kiközösítve érezte magát. Egy napon szökőár jött, így a társaságnak hajóval kellett elmenekülnie. Elérték a civilizációt, ahol jól öltözött emberek akadtak rájuk a parton. A fiatalok szégyenkeztek állati jelmezeik miatt, a csupaszok viszont inget kaptak, egyúttal teljes rangú tagjai lettek a társadalomnak.

Tanulság: Észben kell tartani, hogy valahol léteznek civilizált emberek. Inkább legyen valaki csupasz ember az őt körül vevő páviánok között, mint rozmár az emberek között.

Viccek

Favicc

Egy gonosz kismalac egyszer odament a fához. Te fa! Tudod mi lesz belőled, ha jön a favágó? Hát tűzifa!

A fa sírt.

 

Heti menü

Mit szokott enni a kémikus hétfőnként, keddenként és szerdánként?

 

Kollégium

Egy budapesti kollégiumban hasmenéssel járó járvány tört ki. A kollégium vezetősége hazaküldte a diákokat, és elrendelte az e-Koli-ra történő átállást.

 

A fakír

A fakír ágyat szeretne venni. Bemegy a Kikába. Körülnéz:  😒

 

Karbantartó a végállomáson

Terminus technikus.

 

süti beállítások módosítása