Lelkes csille

Lelkes csille

Tanmese

2024. május 08. - ~ D ~

Ötven fiatal elvonult egy kis szigetre, hogy saját társadalmat építsen magának. Szigorú hierarchiában és munkamegosztásban éltek éveken keresztül. Hogy megkülönböztessék, ki melyik osztályba tartozik, jelmezeket készítettek maguknak. A hierarchia a következő volt: Legalul voltak a szurikáták, felettük a páviánok, felettük a sakálok, felettük a keselyűk, legfelül pedig a rozmár. Aki nem volt hajlandó beöltözni, csupán egy alsóneműt hordhatott, emiatt kiközösítve érezte magát. Egy napon szökőár jött, így a társaságnak hajóval kellett elmenekülnie. Elérték a civilizációt, ahol jól öltözött emberek akadtak rájuk a parton. A fiatalok szégyenkeztek állati jelmezeik miatt, a csupaszok viszont inget kaptak, egyúttal teljes rangú tagjai lettek a társadalomnak.

Tanulság: Észben kell tartani, hogy valahol léteznek civilizált emberek. Inkább legyen valaki csupasz ember az őt körül vevő páviánok között, mint rozmár az emberek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkescsille.blog.hu/api/trackback/id/tr7918399335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása